Is Het Gunstig Om Te Betalen Voor Datingsites Of Kun Je Beter Voor Een Gratis Variant Kiezen?

Om al dan niet te betalen: dat is de vraag. Hoe veel is daten je waard? En voor elke datingsite of -app die bijna $ 40 per maand kost, zoals Match, eHarmony of JDate, zijn er tal van andere populaire zoals OkCupid of Tinder die gratis zijn. Als het je doel is om een ​​date te krijgen – of een partner te vinden – ben je dan beter af met het ene type dan met het andere?

Wat Zeggen De Mensen Over Datingsites En Apps?

Beide soorten zijn populair, dus daar kun je niet alleen voor gaan. In de 2016 Consumer Reports Online Dating Survey werd aan meer dan 9.600 mensen die in de afgelopen twee jaar een online datingservice hadden gebruikt, gevraagd aan welke zij deelnamen. Achtenveertig procent zei Match, een betaalde site, maar PlentyOfFish (gratis) en eHarmony (betaald) kwamen op de tweede plaats met de meeste populariteit, met 23 procent per stuk.

Wat Scoort Er Beter?

Maar wat de algehele tevredenheid betreft, bleek uit onze enquête dat gratis datingsites een stuk beter scoren dan betaalde sites, waarschijnlijk omdat ze een betere waarde hebben. Hoewel uit onze enquête bleek dat geen datingsite of app online daters uit de weg laat gaan op de tevredenheidsafdeling, wordt OkCupid door de respondenten het hoogst beoordeeld en is Grindr, een gratis app voor homoseksuele mannen, ook in de buurt van de top.

Bieden Betaalde Datingsites Een Betere Kwaliteit?

Sommige experts beweren dat betaalde sites serieuzere gebruikers aantrekken. “Normaal gesproken raad ik Match aan omdat ik heb vastgesteld dat het je een betere kwaliteit geeft”, zegt Jodi Manfredi, die professioneel online datingprofielen schrijft.
“Ik ben er altijd van uitgegaan dat het plaatsen van iets achter een betaalmuur het aantrekkelijker maakt en de casual gebruikers en trollen verslaat”, zegt Joseph Lynn, een man uit Chicago die eHarmony en Match gebruikte, evenals een paar gratis sites. “Het feit dat eHarmony me koppelde aan verschillende vrouwen met wie ik gemeenschappelijke interesses deelde, bracht me ertoe te geloven dat ik meer kwaliteitswedstrijden zag.”

Gratis Betekent Niet Meteen Dat Iets Van Slechte Kwaliteit Is

Tegelijkertijd moet u een site niet afschrijven alleen omdat deze gratis is. Zelfs Tinder, ondanks zijn reputatie om gebruikers aan te trekken die op zoek zijn naar een causale romance, kan een meer open geest verdienen.
“Het is een mythe dat sommige sites beter zijn voor relaties, terwijl anderen meer geschikt zijn voor afspraken”, zegt Manfredi. “Er zijn mensen met verschillende intenties op elk platform; het is belangrijker wat je bedoeling is. ”

Wat Is Dan Echt Belangrijk Bij Het Kiezen Van Een Datingplatform?

Misschien is de belangrijkste factor die bepaalt of u een site leuk vindt, niet de prijs om mee te doen, maar het soort mensen dat u erop aantreft en hoe zij zich gedragen en communiceren.

“Dat is het echte probleem – hoe gelukkig zijn mensen met hun interacties op de datingsites”, zegt Scott Kominers, docent economie aan de universiteit van Harvard. Op een site als OkCupid kan iedereen je een bericht sturen, terwijl in de gratis app Bumble of op Tinder of eHarmony alleen mensen met wie je correspondeert contact kunnen opnemen.