Moet Je Een Uitvaartverzekering Afsluiten Ja Of Nee

Dood is een van de weinige zekerheden, maar hoe je betaalt voor je begrafenis is dat niet. Om dit financiële probleem na het leven aan te pakken, biedt de verzekeringssector wat het eufemistisch ‘definitieve uitgavenplannen’ noemt.

Het publiek kent dit soort dekking mogelijk als begraafpolis of begrafenisverzekering. Consumentengroepen zien ze als een slechte investering. Een uitvaartverzekering vergelijken is tegenwoordig dus een absolute must.

Wat Zijn Deze Polissen Nou Precies

Ongeacht hun naam en reputatie zijn deze polissen een soort van levensverzekeringen die bedoeld zijn om bepaalde kosten in verband met de dood te betalen, waaronder een begrafenis, crematie en begrafenis.
Geen medisch onderzoek

Prepaid Begrafenis

Begraafpolitiek is niet hetzelfde als prepaid-begrafenisbeleid, dat een methode is om vooraf een begrafenisondernemer te betalen voor je definitieve regelingen, zegt Joe Skarda, directeur onderwijs en opleiding voor Sapient Financial Group.

Meestal aangevuld met vereenvoudigde acceptatie, zullen begrafenisbeleid aanvragers een paar fundamentele vragen over hun gezondheid moeten beantwoorden, maar zullen niet onderworpen worden aan een medisch onderzoek, zegt Skarda.

Medisch Examen

Het afzien van het medische examen betekent dat bijna iedereen in aanmerking komt en verhoogt daarom de kosten van een begrafenisverzekering tot 20 keer meer dan een volledig onderschreven levenbeleid op de lange termijn, zegt Byron Udell, CEO en oprichter van AccuQuote.com.

Wat Kan Er Gebeuren?

Begraafpolitiek “heeft de neiging om de ongezonde mensen aan te trekken, dus zijn ze vaak duur”, zegt Udell. “Gezonde mensen kunnen de betere deal (via) volledig onderschreven producten krijgen.”

Een 50-jarige kan bijvoorbeeld $ 3 betalen voor elke $ 1.000 aan dekking voor een 20-jarige termijnpolis of $ 150 per jaar voor $ 50.000 aan dekking, zegt Udell.

Dezelfde 50-jarige kan $ 20 of $ 30 per $ 1.000 betalen voor een begrafenisbeleid of $ 100 tot $ 150 per jaar voor $ 5000 aan dekking, zegt Udell.

‘Als je denkt dat je over zes jaar dood bent, kan het misschien lukken. Anders kun je het beter onder de matras leggen, “zegt Udell. “Normaal gesproken verkopen we een begrafenisverzekering als een laatste redmiddel. Mensen komen niet in aanmerking voor een lang leven en willen iets kopen. Of we verkopen ze een accidenteel doodsbeleid en een einduitgave. ‘

Tegelijkertijd Betekent Vereenvoudigde Acceptatie Niet Dat Een Begrafenisbeleid Zeker Is.

Aanvragers kunnen worden afgewezen als ze onthullen dat ze al kanker hebben, drugs gebruiken of in het afgelopen jaar meer dan 20 dagen in het ziekenhuis zijn opgenomen, zegt Udell.
Betere opties beschikbaar

Zodra ze zijn goedgekeurd, zijn polishouders meestal onderworpen aan tweejarige betwistbaarheid en zelfmoordclausules, gedurende welke tijd de verzekeraar een claim kan bestrijden, zegt Skarda.

“Als een persoon zich bewust is van iets dat verkeerd is, een beleid koopt en zes maanden later overlijdt, zal de verzekeringsmaatschappij de claim tijdens de periode onderzoeken,” zegt Skarda.

Handig Voor De Mensen Met Beperkte Middelen

Hoewel begraafpolissen mogelijk mensen met beperkte middelen aanspreken zonder andere verzekeringsopties, lijken ze geen goede waarde te zijn voor Bob Hunter, verzekeringsdirecteur voor de Consumentenbond van Amerika.

“Ik denk dat het een roofzuchtige vorm van verzekering is,” zegt Hunter. “De mensen die het kopen zijn over het algemeen lager opgeleid en hebben een laag inkomen en zijn meestal minderjarig.”

Een Ander Alternatief

In plaats van een begrafenisverzekering aan te schaffen, raadt Hunter aan om een ​​langetermijnbeleid met een onderschreven looptijd te kopen. Hij werkte onlangs met een vrouw, die voor dezelfde premie als een begrafenisbeleid van $ 5.000 in staat was om een ​​beleid voor 20-jarige overlijdensrisicoverzekeringen te verwerven met een dekking van $ 75.000.